recept: Sertésjava hentes módra, Kifőzde
Sertésjava hentes módra
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

60 dkg sertés szűzpecsenye,
10 dkg kolozsvári szalonna,
20 dkg füstölt tarja,
3 gerezd fokhagyma,
2 fej vöröshagyma,
4-5 csemege uborka,
zsír, őrölt bors, só



A szalonnát gyufaszálnyi vékony hasábokra vágom és kevés zsíron megpirítom. Ha kész, leszűröm, félreteszem, és a zsírján megfonnyasztom a kockára vágott hagymát, utána az apróra vagdalt fokhagymát belekeverem és 1 percig ezt is aszalgatom.
Ha ez megvan, a kisujjnyi csíkokra vágott húst beleteszem és erős tűzön 8-10 percig forgatom, majd a hasonló méretre felvágott füstölt hússal is kevergetem 8-10 percig.
Ezután rendesen megborsozom (kényes gyomrúak borsikafüvet is használhatnak) és felöntöm 1 dl vízzel, fehérborral vagy húslével. Fedő alatt, kislángon kb. 1 óra alatt készre párolom.
Ha a hús már omlós, puha, a gyufaszálnyira felaprított csemege uborkát belekeverem, és az egészet lesütöm zsírjára.
Sültkrumplival, esetleg párolt rizzsel és ecetes paprikával tálalom, a hús tetejére szórva a félretett szalonnát.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: sültkrumpli
 párolt rizs
 ecetes almapaprika

Forrás: Anyósom szakácskönyvéből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.18. Utoljára frissítve: 2009.02.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 18:26:49 - 2.04)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez