Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||
60 dkg sertés szűzpecsenye, 10 dkg kolozsvári szalonna, 20 dkg füstölt tarja, 3 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 4-5 csemege uborka, zsír, őrölt bors, só |
A szalonnát gyufaszálnyi vékony hasábokra vágom és kevés zsíron megpirítom. Ha kész, leszűröm, félreteszem, és a zsírján megfonnyasztom a kockára vágott hagymát, utána az apróra vagdalt fokhagymát belekeverem és 1 percig ezt is aszalgatom. Ha ez megvan, a kisujjnyi csíkokra vágott húst beleteszem és erős tűzön 8-10 percig forgatom, majd a hasonló méretre felvágott füstölt hússal is kevergetem 8-10 percig. Ezután rendesen megborsozom (kényes gyomrúak borsikafüvet is használhatnak) és felöntöm 1 dl vízzel, fehérborral vagy húslével. Fedő alatt, kislángon kb. 1 óra alatt készre párolom. Ha a hús már omlós, puha, a gyufaszálnyira felaprított csemege uborkát belekeverem, és az egészet lesütöm zsírjára. Sültkrumplival, esetleg párolt rizzsel és ecetes paprikával tálalom, a hús tetejére szórva a félretett szalonnát. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|